Podcasts

 Een rugzak vol verhalen

Hoe is het om geen dak boven je hoofd te hebben? Om rond te zwerven en niet te weten waar je ’s avonds slaapt? Waarom wordt iemand dakloos? En hoe lukt het om de straat weer te verlaten? In de vijfdelige podcastserie Een rugzak vol verhalen portretteerde ik eind 2023 mensen die dit kunnen weten.

 

De serie maakte ik in samenwerking met stichting de Tussenvoorziening. De afleveringen kun je beluisteren door te klikken op de links hieronder.

Muziek: Just As Soon van Kevin MacLeod, onder licentie van Creative Commons.

Broos

Hoe beleefden Utrechters met een kwetsbare arbeidsmarktpositie de coronacrisis? Hoe verging het hen financieel en emotioneel? En welke hulp kregen ze (niet)? Samen met Maarten Dallinga volgde ik sinds het begin van de crisis, voorjaar 2020, vijf Utrechters. De vierdelige podcastserie Broos van RTV Utrecht vertelt hun verhaal. Broos kwam tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en is nu te beluisteren: Broos.

Beeldmerk: Frann de Bruin.

 

Tooghangen

Samen met vriend Mark Voortman maakte ik in 2019 voor Radio Dakhaas de serie Tooghangen. Daarin maakten wij portretten van echte Utrechtse kroegen en hun stamgasten. De afleveringen kun je beluisteren door te klikken op de links hieronder.

Aflevering 1: Café Weerdzicht (vanaf 11.15)
Aflevering 2: Café Domkop (vanaf 7.49)
Aflevering 3: Café ’t Oude Pierement (vanaf 6.42)
Aflevering 4: Het kroegje (vanaf 9.26)
Aflevering 5: Café Engelenburgh (vanaf 10.34)

 

Hugo Verkley

Onderzoek en Journalistiek